EB 2004-ben: Közös rendezési terv - Az UNIÓ labdarúgó EB közalapítvány pályázati munkája - Lantos, Antal (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Osztrák Labdarúgó Szövetség (ÖFB) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) úgy döntött, hogy megpályázza a 2004. évi Európa Bajnokság rendezési jogát. Ezen elhatározást a két ország kormányzata támogatja. A magyar kormány támogató döntése értelmében a pályázati projekt lebonyolításában a magyar felet az UNIÓ Közalapítvány képviseli, amely a sikeres pályázat érdekében szoros együttműködésben dolgozik a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Munkánk elősegítése érdekében tervezzük egy, a Közalapítvány mellett működő tanácsadó testület létrehozását, mely sportszakemberekből és gazdasági vezetőkből áll. Célunk a pályázat sikere érdekében olyan sokoldalú marketingmunka megvalósítása, amely mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban a közvélemény érdeklődését és támogatását segít elnyerni. Különböző hazai és nemzetközi eseményeken történő prezentálással - amelyekkel Magyarország és a projekt vonzóvá tétele a feladat - jelentős bemutatkozási lehetőséget biztosítunk támogatóink részére.