Élelmiszercímkék és az egészségtudatos fogyasztói magatartás - Horváth, Ágnes (Marketing & Menedzsment, 2019)
A magyar lakosság egészségi állapota - minden túlzás nélkül állítható - elkeserítő. A szakemberek véleménye egy dologban mindenféleképpen megegyezik: a korábban büszkén emlegetett magyar konyha, a táplálkozási szokások nem kis részben bűnösek ebben. A probléma természetesen rendkívül összetett és a kialakult helyzetért (magas halálozási arányszám, gyakori szív-, érrendszeri és rákos megbetegedések, nagyon sok elhízott ember stb.) nemcsak táplálkozási szokásaink „felelősek", bár domináns szerepük nem vitatható.