Településmarketing - Mészáros, Bernadett (Marketing & Menedzsment, 2019)
A településmarketingre a szakirodalom számos definíciót kínál. Ehelyütt annak alapján határozom meg, hogy melyik szintre, kire/mire vonatkozik.1 A marketingmunka különböző, egyre táguló síkjai: - Önkormányzati képviselőtestület. - Polgármester és alpolgármesterek. A polgármester képviseli a testületet. Az alpolgármestereket a képviselőtestület választja, feladatkörüket is a képviselőtestület határozza meg. - Polgármesteri hivatal, mely az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntés-előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatosfeladatokat látja el. - A tágabb értelemben vett helyi önkormányzat, azaz a képviselőtestület, a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzati intézmények és szervezetek (társaságok, alapítványok) együttese. - Adott település, az ott élőkkel, az ott működő vállalkozásokkal, a területén működő választott testülettel és azok „kormányzását" segítő hivatallal.