A személyiségelméletek és a gazdálkodó szervezetek kapcsolatai - Balogh, András (Marketing & Menedzsment, 2019)
A mai gyakorlati pszichológia egyik érdekes és értékes területe a személyiség feltérképezésével foglalkozik. Az elméleti alapjait JOHARY dolgozta ki, vezette be a napi gyakorlatba és igazolta. Ebből az elméletből kiindulva figyelemre méltó analógiát építhetünk fel egy gazdálkodó szervezet és a személyiség területei között. Kérdés: hogyan alakul a modellünk, ha a gyakorlatban mindezzel párhuzamosan megjelenik a minőségügyi rendszer bevezetése és működtetése is?