E-business - hatások, lehetőségek. Először mindig a nagyfogyasztót! - Mártonffy, Attila (Marketing & Menedzsment, 2019)
Napjaink egyre erősödő folyamata, hogy a világvezető vállalatai az elektronikus üzlet körül szervezik újjá soraikat, keresnek új orientációt. A kezdeti lépések alig több mint öv évre vezethetők vissza, ám ma a frissen induló, az e-businesst krédóként valló cégek már teljes iparágakat formálnak át, előrevetítve, hogy a jelenség alapjaiban határozza majd meg a 21. század kereskedelmi szabályrendszerét.