Kis emberek, nagy piac, avagy a gyermek fogyasztóvá válása - Sulyokné Guba, Judit (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az új fogyasztó megszerzésének két lehetséges módja van: vagy elhódítani a konkurenciáét, vagy teljesen újat „teremteni" magunknak. A gyermekek esetében ez utóbbi történik. A „gyermek-fogyasztó" megszületett, tagja a fogyasztói társadalomnak és egyre inkább gazdaságformáló erőként jelenik meg. Teszi ezt saját fogyasztásával, a szülők fogyasztására gyakorolt hatásával, és mint jövőbeni potenciális fogyasztó, akinek megnyeréséért a vállalatok versengenek.