A marketingszervezetek és az agrobusiness vállalatai közötti kapcsolatrendszer - Komáromi, Nándor; Papp, János (Marketing & Menedzsment, 2019)
Kutatási témánk előzménye a VISION-2000 II. konferencián közölt tanulmány, amelyben a marketingfunkciók szervezeten kívüli megjelenésének elvi alapjait fogalmaztuk meg. Megpróbáltunk választ adni az alábbi alapvető kérdésekre: - Meddig terjed ki az agrobusiness? - Mit kell értenünk marketingszervezeteken? Tanulmányunk alapján meghatároztuk főbb vizsgálati szempontjainkat, amelyekre empirikus kutatásaink épülhettek. Az intézményrendszer elemeit kapcsolódó tanulmányában Lehota az alábbi módon csoportosította: 1. Piaci intézmények és szervezetek. 2. Állami intézmények és szervezetek. 3. Kisegítő intézmények és szervezetek. Ezen utóbbi csoporton belül jelennek meg a marketingszervezetek, amelyek szerepére jelenlegi tanulmányunk koncentrál.