A piacszegmentáció stratégiai szerepe - Deli, Zsuzsanna (Marketing & Menedzsment, 2019)
A piacszegmentáció stratégiai szerepének tanulmányozása két kérdéskörre irányítja a figyelmet. Egyrészt arra keresi a választ, hogy a piacszelekciós funkció hogyan illeszkedik a stratégiai marketing folyamatába, és hogy vajon tekinthető-e a marketing kulcsfontosságú területének. Másrészt pedig vizsgálja, hogy a stratégiai szemlélet hogyan tükröződik a piacszegmentáció megvalósítása során, és hogy ez miért feltétele a marketing piacszegmentációt követő lépései megfelelő elvégzésének.