A közösségi és a magánszféra együttműködése a vállalkozások fejlődése és a technológiai fejlesztés érdekében - Osman, Péter (Marketing & Menedzsment, 2019)
Napjainkban külföldön mind nagyobb közfigyelem fordul azon lehetőségek felé, amelyek abban rejlenek, hogy a közösségi és a magánszféra egymással együttműködve igyekszik előmozdítani a gazdaságban bizonyos, a közösség számára is nagy jelentőséggel bíró célok elérését, fontos feladatok megvalósítását, és mindezzel a közösség jelen-, vagy jövőbeni jólétének, gazdasági- illetve arra támaszkodó szociális biztonságának javítását, erőforrásainak fejlesztését. Ezek a konstrukciók számos előnyt kínálnak az azokban résztvevő feleknek, és mindenkinek, akinek az elérni kívánt cél megvalósulása a javára szolgál. Közülük is kiemelést érdemel, hogy az erőforrások együttes felhasználása, az erőfeszítések összehangolása - ami ezeknek az együttműködéseknek mindenkor lényegi, meghatározó eleme - igen jelentős szinergikus hatásokat hozhat létre, ezek a hatások pedig nagymértékben javíthatják a kitűzött célok elérésének eredményességét és hatékonyságát.