Virtuális valóságtechnikák - Szűcs, Krisztián (Marketing & Menedzsment, 2019)
Napjainkra elfogadottá (és néha elcsépeltté) váltak azok a korábban ismeretlen fogalmak, amelyek az információtechnológia (IT) fejlődésének következtében tűntek fel, mint például a „globalitás", a „virtualitás", vagy éppen maga az Internet. Mindezek ellenére mégis szükséges, hogy foglalkozzunk ezekkel a jelenségekkel, amelyek gyökeresen megváltoztatták (bár nálunk talán indokoltabb lenne a jövő idő használata) az emberek mindennapjait. Többek között, ezekre a hatásokra reagálva módosult a különféle fogyasztói csoportok - ha lehet még egyáltalán homogén csoportokat képezni - magatartása is. Úgy látszik, a marketingszakma jelentős kihívásokkal került (ismét) szembe, éppen abban a „korszakban", amikor a piacon maradás elsődleges feltétele a célcsoport megfelelő definiálása. A marketingkutatás kiemelése azért indokolt, mert a posztmodernizmus marketingre gyakorolt hatásai közül ez az egyik legösszetettebb és legérdekesebb.