Az elhárítástól az álomszövésig - A Fidesz-MPP kommunikációs technikái politikai botrányok kezelésére - Szabados, Krisztián (Marketing & Menedzsment, 2019)
botrány sió használata szinte mindennapossá vált a médiában. 2001. szeptember és december között például a magyar média napirendjére került politikai ügyek harmada botrány Jellegű téma volt. Gyakorlatilag nincs olyan hét, hogy a média ne dobna fel valamilyen új „ügyet”. Sok elemző szerint a magyar választók már telítődtek a botrányokkal, immunisak a negatív szenzációkra. Ez a tanulmány a Fidesz-MPP botránykezelési kommunikációs technikáit elemzi, amelyek segítették a pártot abban, hogy a kormányzó pártként a győzelem esélyével induljon a választásokon.