Mikor használjunk szcenáriókat a jövő elemzésénél? - Ilosvai, Péter (Marketing & Menedzsment, 2019)
Hol húzódik a határvonal a szcenárió-készítés és a többi környezet-elemzési technika között? Érdemes-e az adott környezeti feltételek mellett szcenáriókra alapozni a vizsgálatot, vagy más módszerek adnak használhatóbb eredményt? Szemléletmód és módszertan szempontjából miben különbözik a szcenárió-készítés az előrejelzéseknél és dinamikus környezetelemzésnél használt analitikus technikáktól? Milyen környezeti jellemzőket célszerű figyelembe venni a szcenárió-készítés alkalmazásáról szóló döntésnél? A jelen tanulmány ezekre és hasonló kérdésekre kísérel meg választ adni.