Élelmiszerbiztonság, minőség Magyarországon és az Egyesült Királyságban - Illés, B. Csaba; Garcia, Marian; Lehota, József; Poole, Nigel; Skinner, Claire (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az élelmiszerbiztonsági és minőségi követelmények szerepe és megítélése a nemzetközi kereskedelemben egyre inkább felértékelődik. A gazdasági növekedéssel párhuzamosan az élelmiszerpiacok - döntően a fejlett országokban - telítetté váltak. Az élelmiszerfogyasztói magatartás összetevőin belül a biztonsági motivációk erősödnek, így nagyobb figyelem mutatkozik meg az élelmiszerbiztonsági, a minőségi és etikai összefüggések iránt.