A marketing-élmény - Heiszler, Ákos (Marketing & Menedzsment, 2019)
„Ha nyersanyagról állítod ki a számlát, akkor a nyersanyagiparban dolgozol. Ha általában megfogható dolgokról, akkor kereskedsz vagy termelsz. Ha az ügyfeled azért a tevékenységért fizet neked, amit a számára végzel, akkor szolgáltatsz. Ha azért az időért fizetnek, amit veled töltenek, akkor és csak akkor vagy az élmény-üzletben” - írja Pine és Gilmore „Az élmény-gazdaság - a munka színház és minden vállalat egy színpad” című művükben. „Minden üzlet színpad”, vallják a szerzők, és arra bíztatnak, hogy a menedzserek írjanak forgatókönyveket és játszassanak darabokat az élményről, amely transzformálhatja üzleti értéküket.