Ipari termékek nemzetközi piaca - Gross, Andrew C. (Marketing & Menedzsment, 2019)
Mi a jó magyar fordítása annak az angol szónak, hogy „forecast” (vagy „projection”, vagy „prediction”)?! Próbáljunk ki egy pár szót: prognózis (ez nagyon elterjedt, bár nem magyar szó), előrejelzés, jóslás, jóslat, jövendölés, és talán akad meg más is. Na, de nem nyelvészetről kívánunk itt szólni, hanem a közgazdasági és üzleti élet jövőjéről. Ki nem kíván a jövőbe látni, ki nem szeretné tudni mi lesz a jövő héten, a következő hónapban, s a leendő években?