Hálózati potenciál elemzése: egy primer kutatás tapasztalatai - Dinya, László (Marketing & Menedzsment, 2019)
Intézményünk koordinálásában több éve dolgozunk egy bioenergetikai tudáscentrum kiépítésén, amely ma már fontos szerepet tölt be a lassan formálódó új húzóágazat, a bioenergetikai ipar fejlődésében. Ennek a munkának súlyponti része a potenciális szereplők (főként az agrárgazdaságban működő vállalkozások) hálózatokká, integrációkká szervezése, rendszerszerűen megtervezett (hosszú távon fenntartható) projektek kezdeményezése, támogatása. Azt vizsgáljuk, hogy ebben a vállalkozói körben milyen az integrált gazdasági hálózatok kialakításának, eredményes működtetésének lehetősége, azaz milyen a szféra hálózati potenciálja.