Az export és az innováció közötti kapcsolat néhány kérdése a kis- és középvállalkozásoknál - Kiefer, Márta; Seres, Antal (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az export és az innováció közötti szorosabb kapcsolat kialakulását jelentős részben a vállalkozásokon belüli problémák nehezítik. Kritikus területek a vállalati stratégia és magatartás, továbbá a marketing- és piaci szemlélet. Többek között erre a következtetésre jutott egy problémafeltáró vállalati felmérés, amely a hazai tulajdonú kis- és középvállalatok (KKV-k) exportja és az innovációja közötti kapcsolatot vizsgálta.