Made-in hatás a gyakorlatban: néhány érdekes történet - Papp-Váry, Árpád Ferenc (Marketing & Menedzsment, 2019)
Globalizálódunk. Olyan világban élünk, ahol az általunk megvásárolt termékek voltaképp bármelyik országból érkezhetnek. Mégis az, hogy melyik országot gondolják származási helynek, „made-in”-nek, „country-of-origin”-nek, fontos szerepet játszik vásárlási döntéseinkben. Sőt, mivel a termékek egyre hasonlóbbá válnak, lassan ez marad az egyetlen versenyelőny. De mikor érdemes kommunikálni a származási helyet és mikor érdemes hallgatni róla, esetlen más országgal helyettesíteni? - ennek kapcsán szolgálok néhány gyakorlati példával.