A magyar internetes portálszolgáltató vállalkozások stratégiai képességei - Elméleti megfontolások és empirikus eredmények tudás- és technológia-intenzív üzleti környezetben - Csendes, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési központjának támogatásával 2002-ben a magyar portálszolgáltató vállalkozások életének korai szakaszát vizsgáltam, stratégiai kérdéseket kutatva. A kutatás mind elméleti, mind empirikus területre kiterjedt. Jelen cikkben elméleti oldalról körüljárom azt a problémát, hogy mi az a belső tényező, ami a versenyelőnyt, az erősséget biztosítja a vállalkozások számára. Majd ugyanezt vizsgálom, egy előzetes hipotézis segítségével, egy 28 elemű vállalati mintán is.