A feltételes értékelés módszertan jelentősége a környezettudatosság mérésénél - Monostori, Katalin (Marketing & Menedzsment, 2019)
Kutatásomat arra az alapfeltevésre alapoztam, mely szerint a közjószágokkal kapcsolatos általános attitűdkérdések nem adnak valós választ egy adott közjószág megítélésére vonatkozóan. Hipotézisem szerint az így adott válaszok a társadalmi elvárásokkal, morállal való azonosulást, annak meglétét igazolják. Véleményem szerint az egyének valós támogatását más mérési módszerrel tudjuk megismerni. Várakozásaim szerint a két módszerrel mért eredmények eltérőek, az eltérés pedig a társadalmi szolidaritás szintjét mutatja. Minél magasabb az eltérés, annál alacsonyabb szintű a társadalmi szolidaritás. A kutatást a környezetvédelem területén a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó attitűdök és értékítéletek megismerésére fókuszáltam.