Fenntarthatóság és rendszer az építészetben - Somogyvári, Márta (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az építészet az az emberi tevékenység, ami a legnagyobb hatással van a bolygónkra. A gazdaság más területeihez képest az épített környezetünk nagyon messze van a fenntarthatóságtól, bár néhány építészeti irányzat már elindult ebbe az irányba. A tanulmány rendszerelméleti szempontból széles kontextusban vizsgálja, hogy milyen elvek segíthetnek hozzá, hogy fenntartható épületeket tervezzünk, külön kiemeli a gazdasági fenntarthatóság problémakörét a jövő generációinak szemszögéből, és kitér azokra az általános elvekre, amelyek segíthetnek az épített környezet fenntarthatóbbá tételében.