Kínai munkavállalók motiválásának vezetői kihívásai - kulturális sajátosságok, mint korlátok, és mint lehetőségek - Juhász, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
A motiváció, a munkavállalók motiválása egyre nagyobb szerepet tölt be az egyes szervezetek életében. A XXI. század új megoldásokat vár a kínai munkavállalók ösztönzésével kapcsolatban felmerülő új problémákra a munkavállalók vezetőitől is. A jelen tanulmány arra keresi a választ, hogy a Kína gazdaságának fejlődését olyannyira meghatározó emberi erőforrások milyen kulturális sajátosságokkal bírnak, illetve, hogy ezen óriási területű és lélekszámú ország munkavállalói milyen eszközökkel motiválhatóak még jobb, még nagyobb teljesítményre.