A közép- és kelet-európai országok reklámráfordításának makroszempontú elemzése - Kovács, Kármen (Marketing & Menedzsment, 2019)
A tanulmány a reklám-ráfordítások makrogazdasági összefüggéseivel foglalkozik. Vizsgálja az aggregált reklámráfordítás aggregált fogyasztással és gazdasági növekedéssel való kapcsolatát, valamint a gazdasági ciklusokhoz való viszonyát. Rámutat továbbá arra, hogy mely tényezők befolyásolják az aggregált reklámráfordítás mértékét és változását. A közép- és kelet-európai országok körében végzett aggregált reklámráfordítás-elemzés a reklám-beruházási szint mértékére és változására irányul, kiemelve a 2008-ban kezdődött válság hatását, valamint az államok közti hasonlóságokat és különbségeket. A vizsgálatba bevont országok reklám-ráfordításuk mértékének és változásának szempontjából nem alkotnak tartósan klasztereket.