Vélemények a fenntarthatóságról - a jövő vezetőitől - Berényi, László; Deutsch, Nikolett (Marketing & Menedzsment, 2019)
A fenntartható fejlődés, a környezettudatos gazdálkodás és a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának fogalma, szerepe, megközelítése és eszközei az elméleti kutatások és a gyakorlati alkalmazások terén is évtizedek óta tartó tanulási folyamaton esnek át. Az egyéni vélemények, gondolatok és attitűdök meghatározók a téma szempontjából, hiszen hiába fejlesztik ki a kutatók, gyakorlati szakemberek a CSR eszközök sorát, ha az emberek azokat nem képesek vagy nem hajlandóak alkalmazni, különösen szervezeti döntéshozói pozícióban, így tanulmányunkban arra kerestük a választ, hogyan vélekednek három hazai felsőoktatási intézmény hallgatói, mint a jövő vezetői a fenntartható fejlődéssel és a vállalatok társadalmifelelősségvállalásával kapcsolatos meghatározó kérdésekről.