Online kérdőívek biztonsági kérdései - Kruzslicz, Ferenc (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az online kérdőíves szoftverek és szolgáltatások megjelenésével szinte az elektronikus képeslapküldés egyszerűségével készíthet bárki felméréseket. A minőségi kérdőív készítésének már széleskörű irodalma van, de a biztonságos kérdőíve- zéssel kapcsolatban még nem jelent meg publikáció. Ezt a hiányt töltjük be jelen munkánkkal, ahol az informatikai rendszerfejlesztés analógiájára alapozva és annak módszertanait felhasználva teszünk javaslatot adatvédelmi, adatbiztonsági követelményeknek is megfelelő, hatékony adatgyűjtési folyamat kialakítására. Az elméleti eredmények mellett egy valós gyakorlati példán keresztül be is mutatjuk az általunk javasolt módszer lépéseit, illetve az egyes fázisokhoz tartozó legfontosabb döntési pontokat.