The regular dining, the outdoor consumption, the trend of the exotic meals, and their relationship with the consumption of fruits and vegetables between 1999 and 2005 - Kiss, Oszkár Zsolt; Pecze, Dénes; Székely, Géza (The Hungarian Journal of Marketing and Management, 2019)
Változó életvitelünk táplálkozási szokásaink lassú változását hozta magával. Milyen lehetőségek rejlenek ezekben a változásokban? Étkezésünk egyre rendszertelenebb, a házon kívüli fogyasztás az egyik módja, hogy azt rendszeresebbé tegyük. Vajon ez magába rejti a magasabb zöldség-, gyümölcsfogyasztást is? Egyre inkább terjednek az egzotikus éttermek, és több szerző is rámutatott, hogyan válnak az új különlegességek étrendünk részévé. Ezeket az ételeket elkészíthetjük-e otthon is, vagy tekinthetjük-e fogyasztásukat luxusnak? Az utóbbiak vajon több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak? Az alábbi cikk a szokások ezen aspektusainak tendenciáit és azok kapcsolatát taglalja a zöldséges gyümölcsfogyasztás tekintetében.