Füstadó az egészségért - A dohánytermékek adótartalma és az egészségmegőrzés - R. Nagy, András (Marketing & Menedzsment, 2019)
Segítség - A dohányfüstmentes életért címmel zajló, mind a 25 EU-tagállamot érintő négyéves kommunikációs kampány mellett az unió számos más formában is igyekszik visszaszorítani tagállamaiban a füstös szenvedély káros hatásait. Bármilyen furcsa is első hallásra, ennek a küzdelemnek a kulcsa a közgazdászok, adószakértők és az egyes országok pénzügyminisztériumai kezében van. A legfontosabb visszatartó erő ugyanis nem a cigaretta nikotinvagy kátrány-, sokkal inkább az adótartalma, amely a fogyasztói árat is jelentősen befolyásolja.