A kültéri hirdetések hatékonysága - Tóth, Arnold (Marketing & Menedzsment, 2019)
A közterület fogalma az utóbbi időben jelentősen változott, mivel a hirdetők igényére válaszolva új típusú hirdetési felületek jelentek meg. A technológiai fejlődés a kültéri hirdetéseket nagyobbá, látványosabbá, interaktívabbá tette. Amíg a hirdetési formák jelentős változáson mentek keresztül, az óriásplakátok még mindig a kültéri hirdetések legnagyobb hányadát adják. A közterületi hirdetés alapvetően a tömegmédiumok közé sorolható. Ezeknek többek között az alábbi jellemzői vannak: széles közönséghez jutnak el meglehetősen alacsony költséggel, a célcsoport lehet egészen egyedi, speciális is, a közönség lojálissá válik a hirdetés iránt.