A „pusztaromantika” helye a magyar országimázsban - Kilátások az Országmárka Tanács megalakulása kapcsán - Jenes, Barbara (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az elmúlt évekre visszatekintve elmondható, hogy nincs egységes, hosszú távú koncepció a magyar országimázs, illetve a különböző célú nemzeti marketing-megjelenések mögött. A nemrégiben megalakult Országmárka Tanács szakértői azonban hamarosan dolgozni kezdenek egy átfogó stratégia, valamint a magyar országmárka kialakításán. Megalakulásuk után szinte azonnal leszögezték, hogy a korábbi „Puszta-csikós-gulyás” irányvonaltól mindenképpen szeretnének eltérni. A kérdés az: ez vajon mennyiben lehetséges? Mit jelent a magyar imázsban a Hortobágy imázsa, kinek szólhat, és van- e helye egyáltalán a mai modern Magyarország-képben?