A „means-end” elmélet és a létrázás alkalmazása a piackutatásban - élelmiszermarketing példákon keresztül - Kovács, Annamária; Komáromi, Nándor; Horváth, Ágnes (Marketing & Menedzsment, 2019)
A cikkben egy olyan piackutatási módszert, a „létrázás” technikáját mutatjuk be, amelynek segítségével feltárható, hogy az egyes termékkategóriáknál mely attribútumok fontosak a fogyasztók számára, és azokon keresztül milyen értékeket kívánnak elérni. A technika alkalmazásával a „means-end” elmélet alapján olyan hierarchikus értéktérképek rajzolhatóak meg, amelyeknek csúcsán a Rokeach-féle értékstruktúra elemei állnak.