Attitűdök és elvárások az alkalmazotti elkötelezettség ötfaktoros modelljében - Krajcsák, Zoltán (Marketing & Menedzsment, 2019)
A tanulmány egyik célja, hogy bemutassa a napjainkban általánosan elfogadott szervezeti elkötelezettség bővített modelljét. A munkahelyi elkötelezettség értelmezésében a szakmai és a tudatos elkötelezettségi faktorral egészítjük ki a közismert elméletet, amely árnyaltabb képet adhat az alkalmazottak munkahelyi attitűdjéről és lojalitásukkal összefüggő viselkedésük mozgatórugóiról. Meghatározzuk továbbá az alkalmazottak általános elkötelezettségi profilját, valamint választ adunk arra is, hogy az elkötelezettségi faktorokkal szemben támasztott munkaadói elvárások hogyan alakulnak egyes szervezeti változók függvényében.