Fogyasztóorientáció: realitás vagy a jövő zenéje a hatékony kisvállalati marketing az élelmiszeriparban? - Polereczki, Zsolt; Szakály, Zoltán (Marketing & Menedzsment, 2019)
Nyugat-Európához képest hazánkban a kis- és középvállalkozások helyzete nem mondható szerencsésnek az EU-csatlakozás nyújtotta lehetőségeket ezen a téren egyelőre nem tudjuk kihasználni. A szerzők álláspontja szerint a marketing eszköztárának bevetése fogódzót jelenthet a KKV-k érvényesüléséhez. A kutatás a tej- és húsiparban működő vállalkozások megkérdezésével olyan kérdéskörök alapján próbál előremutató perspektívát alkotni, mint a piaci információszerzés módjai, a marketingtervezés színvonala, a vállalat vezetésének jellemzői, a marketing-mix elemek, stb.