A nyugati menedzsment-tanácsadás változó körvonalai - Gross, Andrew; Poór, József; Solymossy, Emeric (Marketing & Menedzsment, 2019)
A 150 évvel ezelőtt egyszerű vállalkozásként induló menedzsment-tanácsadás mára megbecsült és elismert szakmává vált az üzleti világban. Míg azonban egyfelől a nagy konzultáns cégek a megrendelések visszaesését tapasztalják, új lehetőségek tárulnak fel a kis cégek számára. Ennek a kialakult helyzetnek adjuk meg a történelmi áttekintését. Kétféle módszert alkalmaztunk tanulmányunk elkészítése során. Egyrészt elemeztük a könyvpiacon elérhető fontosabb kiadványokat és kiadatlan doktori disszertációk eredményeit, másrészt vizsgáltuk a nyilvános és magánforrásokból beszerezhető statisztikákat. Azt is vizsgáljuk, hogy a menedzsment-tanácsadók és cégek miként törekednek a megfelelő státusz és biztonság elérésére az üzleti környezetükben.