A vállalatok társadalmi felelősségének alapvető kérdései - Kalmár, Viktória (Marketing & Menedzsment, 2019)
A globalizálódó világban a vállalatok egyre több erőforrás birtokába jutnak, gazdasági erejük pedig olykor meghaladja több államét is. Logikusnak tűnne az az elvárás, hogy a vállalatok vegyék ki a részüket a működésükkel együtt járó társadalmi, környezeti és etikai problémák megelőzésében és megoldásában is. A vállalatok társadalmi felelősségének kérdése azonban számos elméleti és gyakorlati problémát vet fel: 1. Kötelessége-e egy vállalatnak saját profitja növelése mellett más célokat is figyelembe vennie? 2. A felelős vállalati magatartás kifizetődő-e üzleti szempontból? (Széchy, 2006) Ebben a cikkben egyrészt a fenti kérdésekről lesz szó, másrészt bemutatom, hogyan érhető el az, hogy egy márka megjelenítse a társadalmi felelősségvállalást.