A rejtélyes célcsoport, avagy az ajándék zoknitól a konyha ördögéig - Marosfi, Györgyné (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az Univer az egyik legismertebb magyar márka. A több mint hat évtizeddel ezelőtti cégalapítás óta a vállalat egyre növekvő ismertségnek örvend, amit elsősorban a már hungarikumnak számító magyaros ételízesítőinek - az Erős Pistának és a Piros Aranynak - köszönhet. A cikk az Univer márka fejlődését lényegében a fogyasztók és a kereskedelem kihívásaira adott válaszok láncolataként mutathatja be. A cikk végére a jelenhez eljutva a szegmentáció és a célcsoportképzés alapján a szerző a cég különféle promóciós akcióinak tanulságait elemzi.