Fenntarthatóság a felsőoktatásban: a fenntarthatóságra való oktatás és következményei - Szabados, Yvett (Marketing & Menedzsment, 2019)
A fenntarthatóság az egyik legnagyobb kihívás, és egyben a legnagyobb fenyegetés is, amivel napjainkban számolnunk kell. Annak érdekében, hogy megmentsük környezetünk, mind a fogyasztóknak, mind a termelőknek változtatniuk kell magatartásukon. A hatékony oktatási rendszer változást idézhet elő a társadalmi attitűdökben, értékekben és tevékenységekben, hasznos a környezettudatosság fejlesztésében és a fogyasztók ’zöldebbé’ válásában, vagyis magatartásuk megváltoztatásában. A fenntarthatóságot megcélzó társadalmi erőfeszítések sorában az egyetemeknek is részt kell vállalniuk. Ebben a munkában a jelenlegi szituációt, az oktatási tevékenységeket, a változó lehetőségeket, különböző megoldásokat és irányzatokat elemzem, melyek a fenntarthatóság fogalmi körébe tartoznak.