Változások a hazai élelmiszer-kereskedelemben - Szabó, Márton (Marketing & Menedzsment, 2019)
A hazai élelmiszer-kereskedelem a kilencvenes években mélyreható változásokon ment keresztül a következő főbb tényezők hatására: • a korábbi állami kereskedelmi vállalatok privatizációja; • tőkeerős külföldi kereskedelmi láncok megjelenése; • nagyszámú magánvállalkozás indulása; • az import részleges liberalizációja. Mindezek komoly hatással vannak a mezőgazdasági és élelmiszeripari marketingre.