A védjegy és a vállalkozások arculata - Tattay, Levente (Marketing & Menedzsment, 2019)
A piacgazdaságunk megteremtésére irányuló törekvések, a gazdasági társaságok tízezreinek megalakítása, a tömeges külföldi beruházások, a nagy világcégek jelenléte, a vegyesvállalatok ezreinek létrejötte és a privatizáció Magyarországon erőteljesen megnövelték a védjegybejelentések és az oltalom alatt álló védjegyek számát. E megjelölések a piacgazdaságban - az iparjogvédelem egyéb tárgyaihoz hasonlóan - piacteremtő, fenntartó és fejlesztő eszközök, amelyek jelképeként gyakran erősebben hatnak a fogyasztói képzeletre, mint a száraz tények.