A szoftverminőség összetevői - Sramó, András (Marketing & Menedzsment, 2019)
A cikk a szoftverminőség meghatározásának kérdésével foglalkozik. A minőség egy általános definíciójából kiindulva definiálja a minőségi összetevő fogalmát, majd a szoftvertechnológia jelenlegi szakirodaimára támaszkodva bemutat 23 minőségi összetevőt. Az összetevők ismertetése során felvázolja a velük kapcsolatos legfontosabb ismereteket, problémákat, megoldási módszereket, ezzel tisztázva az egyes összetevőket érintő félreértéseket.