Nemzetközi-e az emberi erőforrás menedzsment? - Karoliny, Mártonné (Marketing & Menedzsment, 2019)
A cikk az alkalmazottak kezelésének új, hatékony módját ígérő közelítés, az emberi erőforrás menedzsment tényleges megkülönböztető jegyeit, jellemzőit mutatja be a piacgazdasági gyakorlatot leírni szándékozó elméleti modellek ismertetésével. A hazai gyakorlat e téren javasolható továbbfejlesztési irányai szempontjából a sajátosságok mellett a megkülönböztető jegyek megismerésének is fontos szerepe lehet. Ezúton ugyanis a professzionális személyzeti menedzsment jellemzői is feltárhatók, így szervezeteink sokasága adaptálható megoldásokból választhat.