A vállalkozók és az adójogszabályok - Szilovics, Csaba (Marketing & Menedzsment, 2019)
A gazdaság és a jog egymásra hatásának vizsgálata a 60-as években az Egyesült Államokban került a jogtudomány érdeklődésének középpontjába. Richard Poshner „Economic Analysis of Law" című könyvében kifejti, hogy „a jog logikája valójában gazdaságtani". Az Angliában működő Cento Velja- novski „The Economics of Law" című munkájában a jog hatékonyságát gazdasági szempontokból közelítve vizsgálta. A jog és a közgazdaságtudomány interdiszciplináris közeledése megindult. Ennek egyik elemeként érdemes, sőt szükséges a gazdaság szereplőinek jogszabályhoz való viszonyulását, jogkövető magatartását vizsgálni.