Magyarország kedvelt célpontja az intézményi befektetőknek - Mártonffy, Attila (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az intézményi befektető egy kialakult gazdasági struktúrában meghatározott jogi keretek között mások pénzeit fekteti be hosszabb-rövidebb távra. E réteg fontosságát mutatja, hogy a tőzsdei értékpapírforgalom nagyobb hányadát már Magyarországon is az intézményi befektetők adják - mondja Lotfi Farbod, az ING Baring Értékpapír Rt. vezérigazgatója.