Mire jó a tőzsde?- Közvélemény-kutatás, 1998. március - Marián, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
A „tőzsde" szó hallatán a legtöbb embernek a pénz jut az eszébe. Magáról az intézményről viszont felszínesek az ismeretek, bár azok, akik egyáltalán mondtak valamit arra a kérdésre, hogy mi a tőzsde szerepe, a leggyakrabban a pénz- és értékpapír-forgalmazásról beszéltek. A magyar polgárok 63 %-a szerint szüksége van az országnak tőzsdére, és 52 %-uk részvényeket is vásárolna, ha lenne elegendő pénze. A részvényvásárlást viszont csak közepesen biztonságos befektetési formának tartja a közvélemény. A tőzsde megítélése a fiatalok, az iskolázottak és a magas jövedelműek körében a legkedvezőbb, míg a 60 évnél idősebbek és az érettségi nélküliek nem értik, és így nem is igazán szeretik a piacgazdaságnak ezt az alapintézményét - derül ki a Marketing Centrum márciusi adatfelvételéből.