Várakozást felülmúló teljesítmény a BÉT-en - 1997 értékelése dióhéjban - Mártonffy, Attila (Marketing & Menedzsment, 2019)
Tavaly a Budapesti Értéktőzsde minden várakozást felülmúlva teljesített. A magyar értékpapírpiac robbanásszerű fejlőd ésétmutatja, hogy forgalma 9568 milliárd forintot ért el. Ez az előző évet - amely működésében a legkimagaslóbb év volt 1527 milliárd forinttal - közel hatszorosan múlta felül, ezen belül a határidős forgalom nagyobb mértékben bővült. Az adatok ezúttal is duplikáltak, vagyis egy kötés kétszeresen növeli az árfolyamértéken számolt forgalmat, külön a vevő és az eladó oldalán.