A nagyok is tévedhetnek? - avagy: multinacionális vállalatok adaptációs problémái - Komócsin, Laura (Marketing & Menedzsment, 2019)
Mottó: „A jó torreádornak bele kell bújnia a bika bőrébe." (régi spanyol közmondás) A XX. század egyik karakterisztikája a nemzetközivé válás. Napjainkban egyre elképzelhetetlenebb, hogy egy vállalkozás tevékenységét csak egy országra korlátozza. A Volvo 480 - ami a köztudatban egyértelműen svéd termékként él - alkatrészeinek 28%-a Németországban, 26%-a Franciaországban, 22%-a Belgiumban, 12%-a Hollandiában készül. A multinacionális vállalatok profitmaximalizálásuk érdekében igyekeznek megfelelni az igényeknek, figyelembe venni a helyi piac sajátosságait.