Az ország megítélése külföldi szemmel - Győri, Enikő Bettina (Marketing & Menedzsment, 2019)
Hazánkban viszonylag kevés tudományos értekezés foglalkozik olyan fontos kérdéssel, mint Magyarország megítélése a külföld, pontosabban az Európai Unió tagállamainak szempontjából. Ugyanakkor a téma jelentőségét mutatja például a hazánk csatlakozásával kapcsolatban elkészült országtanulmány, a NATO-csatlakozás, amelyek mind szoros kapcsolatban állnak az ország imázsával, végső soron az uniós törekvésekkel. Az e cikkben foglalt gondolatok rá kívánnak világítani azon néhány alapvetően fon tos tényezőre, mely a jövőben befolyásolja az Unióhoz való közeledés gyorsaságát, a harmonizációs törekvések irányvonalát.