Termékek és szolgáltatások kombinációja a csúcstechnológia szintjén - Absatzwirtschaft, 97/8 - Kovács, Eszter (Marketing & Menedzsment, 2019)
A jövőbeli struktúraváltás nem azt jelenti, hogy az ipar háttérbe szorul a szolgáltatásokkal szemben, hanem azt a tendenciát, miszerint a termékeket megfelelő szolgáltatásokkal kapcsolják össze. Az értékesítés sikere nagy mértékben attól függ, hogy menynyire sikerül intelligens módon kombinálni a magas technológiai színvonalú ipari termékeket és a hasonló paraméterű, kiegészítő szolgáltatásokat. Dr. Klaus Mangold a Daimler-Benz InterServices AG elnöke vázolja fel a stratégiai kihívásokat és lehetőségeket a világ termék/szolgáltatás piacain.