Infomációmenedzselés, V. rész: Rendszerszemlélet - Halassy, Béla (Marketing & Menedzsment, 2019)
Az előző cikkrészlet az integráció bonyodalmaival foglalkozott. Most arra teszünk kísérletet, hogy feltárjuk a valódi integráció titkát. A kulcs egyetlen szó: rendszerszemlélet. Aki az ismereteket menedzselni óhajtja, annak legelőször azzal kell tisztában lennie, hogy az adat és annak feldolgozása absztrakció. Ezt nálunk többnyire sikertelenül hajtják végre, a szakértelem hiánya és/vagy a tervezésre szánt idő szűkössége miatt. A sikeres rendszerhez két dolog szükséges. Egyrészt időt igénylő alapos elemzés. Másrészt az információs rendszerek és azokon belül az adatbázisok általános elvi felépítésének, architektúrájának az alapos ismerete. Cikkünk ennek a modellnek egy részletét mutatja be, megvilágítva az adat, az eljárás és a környezet összefüggéseit, valamint az ismeret három absztrakciós szintjét.