A változtatások vezetési feladatai és emberi oldala, II. rész - Csath, Magdolna (Marketing & Menedzsment, 2019)
A téma első, „Sikeres változtatásmenedzsment" címmel az 1999/2. számban megjelent részében a változás-változtatás különbségével, a változtatások típusaival, a változtatás és a vállalati stratégia kapcsolatával, és a változtatás valamint a vezetési jellemzők összefüggéseit vizsgáló Warren Boeker-féle modellel foglalkoztunk. A második, befejező részben a változtatások emberi és kulturális problémáit, a változtatásokkal szembeni ellenállás okait, valamint a sikeres változtatás lépéseit és vezetési feladatait vizsgáljuk. Befejezésként pedig röviden kitérünk a hazai tapasztalatokra is.