Jobb találati arányra törekszünk... Beszélgetés dr. Kraft Péter turisztikai helyettes államtitkárral - Balázs, István (Marketing & Menedzsment, 2019)
Aligha van a nemzetgazdaságoknak még egy olyan ágazata, mint a vendégforgalom, amelynek hozama, alakulása oly sok féle-fajta tényezőtől függne. Csak kapásból néhány: táji és építészeti adottságok, valutaszorzó, időjárás, geopolitika, közbiztonság, infrastruktúra, környezeti kultúra, a fogadó nemzet viselkedéskultúrája. Ezek némelyike csak hosszabb távon és nagy elszánással, közmegegyezésen alapuló preferenciák megállapításával befolyásolható, mások még így sem. De az sem „könnyű csomag" - programkínálat, a vendégfogadás körülményeinek koncepciózus fejlesztése, az ún. országimázs ápolása -, amelynek tartalma már kifejezetten a vendégforgalom szakemberei, irányítói számára jelent mindennapos kihívást. Minderről a Gazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárával beszélgettünk.